Esport Català

Catalunya triomfa i demostra la seva rellevància a nivell internacional en l’inici de la IV Setmana Catalana de l'Esport

La selecció catalana va protagonitzar una actuació brillant a hoquei patins i hoquei herba

IV Setmana Catalana de l'Esport

IV Setmana Catalana de l'Esport / UFEC

UFEC

Catalunya ha iniciat la IV Setmana Catalana de l’Esport deixant una empremta indeleble en l'escena esportiva internacional i demostrant que és potència en hoquei patins i hoquei herba. Uns èxits que reflecteixen la diversitat i el talent dels esportistes catalans en diferents disciplines.

Pel que fa a hoquei patins, la selecció catalana femenina va protagonitzar una actuació brillant, coronant-se campiones de la GoldenCat després de guanyar la final contra Portugal per 6 gols a 1. Tot i un inici de partit molt igualat, la selecció catalana buscaria el control de l'enfrontament en tot moment.

Els gols de Gemma Solé i Joana Xicota en els últims minuts de primera meitat, li permetien a Catalunya arribar al descans amb un còmode avantatge de 2 gols a 0. En la segona part, novament Xicota veuria porteria per establir el 3 a 0. Tot i un gol de Portugal, obra de Sofia Moncóvio, el guió del partit no variaria.

El bon ritme de joc imposat per l'equip català permetria generar ocasions de perill constants contra la defensa portuguesa. Gemma Solé, autora de dos gols, Nara López i Joana Comas, arrodonirien el triomf de la selecció catalana, establint el definitiu 6 a 1 en el marcador. Aquest triomf reafirma la superioritat i la preparació de les jugadores catalanes, que han demostrat una vegada més ser un referent en aquesta disciplina.

En la competició masculina de la GoldenCat, la selecció catalana també va fer un paper destacat, assolint una meritòria segona posició. Tot i no aconseguir el títol, l’equip va demostrar una gran cohesió i competitivitat, quedant a prop del campionat i consolidant-se com un dels millors equips en la competició. Finalment, Portugal va aconseguir el títol (-5-3).

Doble victòria internacional de Catalunya de hockey herba

D’altra banda, el Club Egara va acollir una nova festa esportiva catalana, amb el triomf de les seleccions absolutes masculina i femenina d'hoquei herba en dos duels amistosos de primer nivell davant Itàlia.

El combinat femení va superar Itàlia amb un contundent 5 a 0. Les golejadores del partit van estar Ivet Martí, Lara Barga, Bet Gifra, Ainhoa Ballesteros i Maria Correas, que van demostrar la seva qualitat i determinació sobre el camp. Pel que fa a la selecció masculina, el resultat va ser encara més espectacular, amb un 11 a 0 que va deixar el rival sense opcions. Pere Divorra, amb un hat-trick, va ser el màxim golejador del partit.

Jan Amat, Pol Compta, Pau Petchamé, Marc Escudé, Bruno Ávila, Arnau De Bruijn i Guille Fortuño també van contribuir ampliar el marcador. Aquestes victòries no només subratllen el talent i el compromís dels jugadors i jugadores catalans, sinó que també reafirmen el paper destacat de l'hoquei herba i Hoquei patins català en l'escena internacional.