Triomf espanyol a l'EuroHockey U21: Campions i subcampiones amb gran presència catalana

La selecció masculina, dirigida per Uri Torras, va aconseguir el títol de campiona d'Europa

CN Barcelona i CN Terrassa, campions d’Espanya en la categoria Cadet

EuroHockey U21

EuroHockey U21 / UFEC

UFEC

L'Atlètic de Terrassa ha estat l'escenari de l'EuroHockey U21, on les seleccions espanyoles han obtingut resultats excepcionals, amb una notable participació de jugadors i jugadores catalans. La selecció masculina, dirigida per Uri Torras, va aconseguir el títol de campiona d'Europa després de superar Bèlgica en les semifinals i vèncer Països Baixos a la final.

Després del bronze aconseguit al Mundial el passat desembre, l'equip espanyol es presentava com un dels favorits. Espanya va començar amb intensitat, però va ser Països Baixos qui va obrir el marcador amb un penal córner. Abans del descans, Bruno Ávila va empatar el partit amb un llançament potent.

A la segona meitat, Espanya va dominar el joc i els gols de Pere Amat i Nico Álvarez van portar el marcador a un definitiu 3-1. Aquest èxit comptava amb la presència de 15 jugadors catalans. La selecció femenina, entrenada per Mar Feito, va arribar a la final després de vèncer Alemanya en les semifinals.

La final, contra Països Baixos

A la final, es van enfrontar també a Països Baixos. Tot i començar amb un gol en contra als primers minuts, Espanya va mantenir-se ferma i va defensar amb eficàcia.

Després del descans, les jugadores espanyoles van buscar la remuntada. Tot i que Països Baixos va augmentar l'avantatge amb dos gols més, Espanya va reaccionar amb dos gols de Teresa Saez de Santa Maria i un de Lucía Casado, empatant el partit. Malgrat l'esforç, dos gols en els últims minuts de Països Baixos van deixar el marcador en 3-5. Amb 7 jugadores catalanes a l'equip, aquest subcampionat representa un gran assoliment.