Roger Pareta, nou campió de Catalunya júnior en ruta

El corredor ha aconseguit enfundar-se el mallot de campió català 

Pallejà acull una nova edició del Campionat de Catalunya de Físic-culturisme i Fitness 2024

Trofeu Primavera de Sant Jaume de Llierca

Trofeu Primavera de Sant Jaume de Llierca / UFEC

UFEC

El Trofeu Primavera de Sant Jaume de Llierca, segona i darrera prova de la Volta a Girona, ha decidit el Campionat de Catalunya Júnior en ruta. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) ha resolt a l’esprint un grup reduït amb una quinzena de corredors i ha aconseguit enfundar-se el mallot de campió català rellevant en el palmarès al seu company d’equip Adrià Pericas.

La jornada posava el punt final al Gran Premi Diputació-5a Volta a Girona, dues jornades de competició a Agullana i Sant Jaume de Llierca que han coronat al júnior Martí Gozalbo (KH7 Cycling Team) i al cadet Aitor Martínez (Autovivo Grup-CC Sant Boi), que ha dominat les dues etapes.

Les primeres voltes han estat marcades per diversos intents d’escapada sense èxit i talls en el gran grup. Pol Queralt (Autovivo – CC Sant Boi), en el pas de la cinquena volta, ha marxat primer en companyia de Ferran Marcè (Purito-Tadesan-Núria) i després en solitari per buscar la victòria.

Queralt ha aconseguit liderar la prova amb prop d’un minut de marge, però l’empenta del grup perseguidor els ha servit per tancar el forat a pocs quilòmetres del final i decidir la prova a l’esprint. Roger Pareta ha fet bona la seva punta de velocitat i s’ha imposat amb claredat a l’exigent esprint de Sant Jaume de Llierca. Sergio Ortega (Grupo Fores – Hiper Europa) i Leo Ucher (Autovivo – CC Sant Boi) han completat el podi del Campionat de Catalunya, mentre que l'andorrà Gerard Mora (Terrassa Ciclisme Club) ha estat tercer a la prova. En categoria cadet, Aitor Martínez (Autovivo – CC Sant Boi) ha estat el gran dominador de les dues jornades i de la general final de la Volta a Girona.