Final del Campionat de Catalunya al CN El Balís

A la categoria GP1 va aconseguir el triomf Denis Munnikhuis, seguit d’Alex Velasco i de Joan Sevil

A la temporada 2022 s’han disputat sis regates, una més que l’any anterior i la Federació Catalana de Motonàutic ha doblat el nombre de categories

221028 SP not1 motonautica foto (1)

221028 SP not1 motonautica foto (1) / M. Mallafré

Ja es coneixen els nous campions de Catalunya de motos aquàtiques 2022, després de la celebració de la sisena i última regata puntuable al Club Nàutic El Balís. Una jornada que es va disputar a tres mànegues d’onze minuts més una volta per a cadascuna de les tres categories; amb una mica de vent i bastant de mar de fons, la qual cosa va obligar els pilots a fer un esforç suplementari.

A la categoria GP1, recuperada aquesta temporada per agrupar les motos amb més prestacions, va aconseguir el triomf Denis Munnikhuis, seguit d’Alex Velasco i de Joan Sevil. Amb aquest resultat Velasco es va proclamar Campió de Catalunya d’aquesta categoria.

A la categoria GP3 només un desastre podia fer que Sevil no guanyés el Campionat, ja que disposava d’una important diferència de punts sobre el seu immediat perseguidor, Roger Pujol. Pujol va guanyar les tres mànegues però Sevil es va mantenir en tot moment a la seva popa i va acabar segon de la jornada. Un resultat que li va donar el campionat.

Finalment, a la categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, el títol estava entre David Rodríguez i Jordi Miquel. No obstant això, tot es va decidir a la primera mànega, quan Miquel va fer un gir en sentit invers i va ser desqualificat, la qual cosa va deixar l’or en mans de Rodríguez sense fer gaires esforços.

Cal destacar que a la temporada 2022 s’han disputat sis regates, una més que l’any anterior, però el més important és que la Federació Catalana de Motonàutic ha doblat el nombre de categories. A les ja habituals de F4 i GP3 s’ha sumat una altra categoria de motos de conducció dempeus, la GP1, i una categoria de Biplaces, que no va participar en aquesta cursa per raons tècniques.